Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ápolás

Bunda: A vadászgörény bundáját puha kefével ápolhatjuk,ezzel tavasszal és ősszel a vedlési folyamatot segíthetjük elő.Az egészséges görény vedlése fokozatosan és zökkenőmentesen zajlik. Csak akkor szükséges megfürdetnünk,ha nagyon szennyezett a szőrzete./ tanácsom a tiszta langyos víz/

Szem és a fül: A vadászgörény szeme egyáltalán nem érzékeny a szennyező anyagokra. Ha könnyezik vagy kipirosodik a szeme ,akkor valószínüleg kötőhártya-gyulladást kapott. Hetente egyszer vizsgáljuk meg az állat füleit,hogy nincs-e rajta kipirosodott vagy kisebesedett terület,ez a fülrühesség jele lehet.

Szájápolás: Ha a fogakon sárgás elszíneződés látható az a fogkő jele. A fogkő késleltethető,ha időnként csontos húst vagy száraz tápot adunk neki. A fogínyt is nézzük meg. Az egészséges fogíny halvány rózsavörös. A világos fehér fogíny vérszegénység a sötétvörös fogínygyulladás jele lehet.

Karomápolás: Rendszeresen vizsgáljuk meg az állat karmait. Nem lehetnek 7-8mm-nél hosszabbak és nem emelhetik meg az állat lábujjait.A karmok állását mindig nyugalmi álló helyzetben és sík talajon vizsgáljuk meg Vigyázzunk nehogy túl rövidre vágjuk,mert egy pontik élő szövet van,ez rózsaszínű rész.