Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegség

A megbetegedések szerencsére nem gyakoriak,azonban ha mégis előfordulnak,akkor lefolyásuk rendszerint gyors, és akár 24 óra alatt el is viheti az állatot.Ezért fokozottan figyeljük állatainkat.

Aujeszky-vírus: a megbetegedést nyers disznóhús okozza. Tünetei:feltűnő viszketegség,nyáladzás,görcsös járás.Gyógyíthatatlan betegség.

Szopornyica: Az egyik leggyakoribb vírus okozta betegség. Ha már megkapta többnyire végzetes kimenetelű. Tünetei: láz, orrfolyás,gennyes szemváladék, hasmenés.

Parvo: Nincs ellene védőoltás. Tünete: vészes fogyás, véres széklet, hányás. az állat gyorsan elpusztul.

Influenza: A görény megkaphatja az embertől.A betegség magas lázzal jár ,sőt tüdőgyulladásba is torkolhat.

Leptospirózis: Állatról emberre is terjedő fertőző megbetegedés.Főként a májat és veséket támadja meg.Sérült bőrön,táplálékkal,és nyálkahártyán keresztül jut a szervezetbe. Jellemző tünetek:sötét vizelet,púpos tartás,szomjúság.Megelőzésre védőoltás javasolt.

Élősködők,bolhák,kullancsok, többféle készítmény kapható ami hatásos.Saját tapasztalatból ajánlom,konzultáljon az állatorvosával. Némely szer allergiát okozhat.

Atkák: A fülatka a legelterjedtebb, azonnali kezelést igényel.  A fül viszket és váladék figyelhető meg.Ajánlott orvoshoz fordulni.