Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Etetés

Az etetés aranyszabálya:

Amikor kivesszük a hűtőszekrényből az eledelt,várjuk meg,amíg szobahőmérsékletűre melegszik.

A napi mennyiséget 2-3 adagra elosztva adjuk,mert a  többszöri táplálkozás egészségesebb.Mindig legyen friss ivóvize.

A vadászgörény nem ehet sós, fűszeres ételeket,ezért szigorúan tilos házi kosztot adni neki./valamint disznóhúst/

Minden etetés előtt ellenőrizük mennyi maradékot raktározott el az előző adagból.

Mindig azonos időben etessük meg a vadászgörényt.A görény gyorsan hozzá szokik az etetési időhöz,és ilyenkor türelmetlenül várja a gazdit.

Fontos,hogy kiskorától változatosan etessük. Ami azt jelenti,hogy kapjon színhúst,belsőségeket.Ha séta közben egy-egy földigilisztát zsákmányol hadd fogyassza el.Egy teljesen új táplálék hasmenést is okozhat.Ilyenkor fokozatosan álljunk át az új táplálékra.

Az egészséges görény kiegyensúlyozott,vitamingazdag táplálás mellett nem igényel vitamin és ásványianyag készítményeket.

Ha szeretnénk örömet szerezni neki, akkor adjunk természetes táplálékot állatunknak. Pl: naposcsibe,élő egér/fagyasztott is lehet/, tücsök ez nagyon hasonlít a vadon élő görények zsákmányához.

Fontos: Kerüljük csak a száraztápokkal és konzervekkel való etetést. Emésztési problémákat is okozhat.A vadászgörények etetésére csak a vadászgörény és a macskák számára  gyártott konzervek alkalmasak./ a hús mellett/ A kutyatápok elégtelenségekhez, esetleg betegségekhez vezethetnek.

 

                                      Ajánlott táplálékok a változatos étkezéshez:

Szárnyasok: csirke,kacsa, liba, pulyka, fácán, -nyersen, párolva, főzve, vagy sütve / fűszerek nélkül/

Emlősök: Nyúl, bárány, marha,

Egyéb: Halfilé, szöcske, egyéb rovarok.

Élőállat: Egér, fiatal patkány, naposcsibe.

Általános igazság, hogy minél inkább hasonlít a görényünknek adott étel ahhoz, amit a természetben talál, annál kisebbet tévedhetünk. Házikoszt etetése nem ajánlott, egyrészt a só és fűszertartalma miatt. Ne adjunk görényünknek sok nyers halat, mert akadályozza a tiamin beépülését a szervezetbe.