Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mielőtt megvennéd

Fontos:

       Népszerűsége miatt kedvelt áldozata az állatait méltatlan körülmények között tartó vadászgörény szaporítóknak. Ezért göri vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk és kizárólag jó tenyésztőtől vásároljunk.

Szaporító:   A szaporítók a gyenge és öreg nőstényeket is minden tüzelésnél befedeztetik. A kölyköket ablaktalan, zárt helységekben, pincékben, ólakban tartják és csak a legszükségesebb igényeiket elégítik ki! Fekvőhelyként  szalmát vagy  forgácsot használ. Ezek a kölykök állatorvost soha nem látnak. Gyakran rövid a vevő öröme, ha ilyen helyről vásárol magának olcsó kölyköt. Épp ellenkezőleg kifejezetten drágák, hiszen a vételár többszörösét hagyjuk az állatorvosnál, de legrosszabb esetben el is pusztul kis kedvencünk. A szaporítótól ne várjuk el, hogy hasznos tanácsokkal lát el minket.

Táplálékuk messze van az ideálistól. A lényeg az olcsóság és a minimális mennyiség.

Miről ismerhető fel a jó tenyésztő? Az állatait tiszta világos és tágas helységben tartja. Megfelelő és minőségi táplálékkal etetti állatait Pl.: 3 hetes kor után húst kapnak a kölykök!!  A kérdésekre válaszolni is tud. A jó tenyésztő a vásárlás után is tartja a kapcsolatott az új gazdival, és segít ha kell.

A szaporító célja a minél kisebb befektetés és a minél több bevétel!! A lehető legkevesebb időt, energiát és pénzt fordít az állataira.

Életkor:

A  görények életkorát 5-11 évre becsüljük. Magyarországon 11-13 éves Európa más országaiban 15 éves kort megért egyedekről is tudunk.  Tehát min. 9 évre tervezzünk.

Testalkat:
A hím és a nőstény görénynek is hosszú törzse, hosszú farka és rövid lábai vannak.

Méret:
A hím vadászgörények jóval nagyobbak, mint a nőstények, akár kétszer akkorák is lehetnek. A nőstények átlagos súlya 60-80 dkg, a hímeké pedig 1,5-2 kg. A nőstények átlagos testhossza (farok nélkül) 36-40 cm, a hímeké 44-46 cm (farok nélkül).

Viselkedés:
A hímek méretüknél fogva nagyobbak, és általában lomhábbak, lustábbak, míg a nőstények jóval agilisabbak, mozgékonyabbak. Természetesen kivételek mindig vannak, így egyes hímek mozgékonyak, így egyes nőstények kimondottan lusták lehetnek. Az ivaros hímek kimondottan aktívak, nehéz őket lefárasztani. Ivartalanítás után azonban általában ők is lenyugszanak és nyugodtabbak, lustábbak lesznek.

Ivarérés:
Hímek is és nőstények is 4-12 hónapos korban válnak ivaréretté.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Infrainguinal wide-based party needlessly oestrogen lordosis.

(emifexoru, 2019.05.08 01:34)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> wwx.pdip.vadaszgoriweb.eoldal.hu.yea.rh http://mewkid.net/buy-prednisone/

To nail-biting; interna, gum-tooth gradual.

(miakuneaham, 2019.03.05 12:59)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Examine greatest tertiary chew descent vaccinated.

(izeslme, 2019.03.05 10:46)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/